Voorbereidingstraject op de selectieproeven van inspecteur van politie 2022

Het PLOT organiseert i.s.m. Qrios vzw ieder voor- en najaar een voorbereidingstraject als voorbereiding op je deelname aan de effectieve selectieproeven van inspecteur van politie. In de verschillende modules geven we een basis van schriftelijke en mondelinge taalvaardigheden in het Nederlands, is er een voorbereiding op de fysieke selectieproef, bieden we een module aan waar communicatieve en sociale vaardigheden geoefend worden en gaan we dieper in op maatschappelijke tendensen en beroepsspecifieke kennis.

In een eerste blok bereiden we je specifiek voor op de eerste selectieproef ‘cognitieve vaardigheidsproef en functioneel parcours’. In het tweede blok bereiden we je specifiek voor op de tweede en derde selectieproef (‘persoonlijkheidsproef’ en ‘selectiegesprek met de selectiecommissie’).

BLOK 1: voorbereidingstraject  op 1ste selectieproef cognitieve vaardigheidsproef en functioneel parcours

Modules:

– Nederlands:  60 lesuren
– Cognitieve vaardigheden:  20 lesuren
– Sport:  12 lesuren

Een voorbereidingstraject start altijd met een verplicht introductiemoment op zaterdagvoormiddag. De lessen worden op dinsdagen, donderdagen en zaterdagvoormiddagen gegeven. Op dinsdagen en donderdagen kan je kiezen of je in de voormiddag of ‘s avonds komt.

Kostprijs:

Volledig BLOK 1 bestaat uit 92 lesuren en kost € 275. Maar naargelang je behoeftes kan je ook een keuze maken uit de verschillende modules. Je bent dus niet verplicht om alle modules te volgen, je kan perfect je eigen programma samenstellen. Al is het zeker een aanrader om alles te volgen.

– Nederlands: € 160
– Cognitieve vaardigheden: € 60
– Sport: € 55

Na inschrijving ontvang je via mail een formulier waarop je je definitieve keuze(s) kan aanduiden. Op basis van die definitieve keuze(s) wordt dan ook bepaald wat jouw kostprijs is. Dit formulier dien je ten laatste op het introductiemoment af te geven.

Annuleren voor BLOK 1 kan t.e.m. het introductiemoment. Later annuleren is gelijk aan betalen voor wat je hebt ingeschreven!

Indien je inschrijft voor BLOK 1 maar toch niet komt opdagen zonder te annuleren, wordt je een administratieve kost van € 50 aangerekend!

Opleidingscheques of (gedeeltelijke) vrijstelling van het inschrijvingsgeld

Toelatingsvoorwaarden:

Om te mogen solliciteren als inspecteur van politie moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden gelden natuurlijk ook voor in te kunnen schrijven voor BLOK 1 van het voorbereidingstraject. Deze voorwaarden vind je hier. Je hoeft nog niet effectief ingeschreven te zijn voor de selectieproeven (best nog niet). Verder is er geen intakegesprek of -proef voor deelname aan BLOK 1.

INSCHRIJVEN BLOK 1:

De volgende editie van BLOK 1 start eind januari 2023. De inschrijvingen hiervoor zullen binnenkort geopend worden.

BLOK 2: voorbereidingstraject  op 2de en 3de selectieproef ‘persoonlijkheidsproef’ en ‘selectiegesprek met de selectiecommissie’

Modules:

-Communicatie en sociale vaardigheden:  60 lesuren (44 uren les + 2x proefselectiecommissie)
-Maatschappelijke vorming:  16 lesuren
-Beroeps specifieke kennis:  8 lesuren

Een voorbereidingstraject start altijd met een verplicht introductiemoment op zaterdagvoormiddag. De lessen worden op dinsdagen, donderdagen en zaterdagvoormiddagen gegeven. Op dinsdagen en donderdagen kan je kiezen of je in de voormiddag of ‘s avonds komt.

Kostprijs:

Volledig BLOK 2 bestaat uit 84 lesuren en kost € 250. Maar naargelang je behoeftes kan je ook een keuze maken uit de verschillende modules. Je bent dus niet verplicht om alle modules te volgen, je kan perfect je eigen programma samenstellen. Al is het zeker een aanrader om alles te volgen.

– Communicatie en sociale vaardigheden: € 160
– Maatschappelijke vorming: € 60
– Beroeps specifieke kennis: € 30

Na inschrijving ontvang je een formulier waarop je je definitieve keuze(s) kan aanduiden. Op basis van die definitieve keuze(s) wordt dan ook bepaald wat jouw kostprijs is. Dit formulier dien je ten laatste op het introductiemoment af te geven.

Annuleren voor BLOK 2 kan t.e.m. het introductiemoment. Later annuleren is gelijk aan betalen voor wat je hebt ingeschreven!

Indien je inschrijft voor BLOK 2 maar toch niet komt opdagen zonder te annuleren, wordt je een administratieve kost van € 50 aangerekend!

Opleidingscheques of (gedeeltelijke) vrijstelling van het inschrijvingsgeld

Toelatingsvoorwaarden:

Om aan BLOK 2 te kunnen starten, moet je aan één of meerdere van onderstaande voorwaarden voldoen:

  • Geslaagd zijn voor de eerste selectieproef cognitieve vaardigheidsproef en functioneel parcours.
  • Beschikken over een bachelor- of masterdiploma.
  • Geslaagd zijn voor het 7de jaar ‘integrale veiligheid’ (niveau TSO).
  • Een positieve evaluatie ontvangen op het einde van BLOK 1 van het voorbereidingstraject voor de modules ‘Nederlands’ en ‘Cognitieve vaardigheden’.

INSCHRIJVEN BLOK 2:

  • Blok 2 – november 2022-januari 2023:  VOLZET
  • Blok 2 – april 2023-juni2023: mogelijkheid tot inschrijven volgt later

Vragen?

Moest je nog vragen hebben, mail naar politieschool@plotlimburg.be of bel naar 089 77 82 50.

Indien je in tussentijd meer informatie wenst over de selectieprocedure kan je terecht op de website www.jobpol.be. Ook op de website www.cefig.be vind je meer informatie terug over de eerste selectieproeven en hoe je je hierop kan voorbereiden.

In samenwerking met Qrios Campus VLL, Jobpol en de federale politie.