Opleidingscheques

Ben je een werknemer en wil je een opleiding volgen om je positie op de arbeidsmarkt te versterken? Via opleidingscheques betaal je maar de helft van de kosten die hiervoor in aanmerking komen voor de volgende 2 modules:

– Nederlands:  Hiervoor kan je € 105 van de € 160 met opleidingscheques betalen.
– Cognitieve vaardigheden:  Hiervoor kan je € 35 van de € 60 met opleidingscheques betalen.

De opleidingscheques vraag je aan per module (voor het juiste bedrag). De resterende bedragen worden gewoon gefactureerd.
Meer info hierover en de mogelijkheid tot aanvragen van de cheques vind je hier of op het gratis nummer 0800 30 700.

(Gedeeltelijke) vrijstelling inschrijvingsgeld

Ben je als werkzoekende ingeschreven op de VDAB? Dan kan je een gedeeltelijke of volledige vrijstelling krijgen voor het inschrijvingsgeld (niet voor het cursusgeld en andere kosten). Het normale inschrijvingsgeld voor deze modules is € 1.50/lesuur. Als je nog in je wachttijd zit, heb je recht op een volledige vrijstelling en en betaal je dus € 0.00 per lesuur inschrijvingsgeld. Bij een gedeeltelijke vrijstelling betaal je nog € 0.30 per lesuur inschrijvingsgeld.

– Nederlands:  60 lesuren x € 1.50 = € 90 van de € 160 komt in aanmerking voor (gedeeltelijke) vrijstelling
– Cognitieve vaardigheden: 20 lesuren x € 1.50 = € 30 van de € 60 komt in aanmerking voor (gedeeltelijke) vrijstelling

Of je hiervoor in aanmerking komt wordt door onze partner QRIOS vzw nagekeken. Dit zal dan automatisch in rekening gebracht worden bij de opmaak van je factuur. De resterende bedragen (cursusgeld en andere kosten) worden gewoon gefactureerd.

 

Op de introductiemomenten voorzien we ook nog tijd om vragen hierover te beantwoorden.

Als je gebruik wenst te maken van opleidingscheques of een (gedeeltelijke) vrijstelling van het inschrijvingsgeld voor één of meerdere van bovenvermelde modules dien je de documenten hiervoor ten laatste een week na het introductiemoment te bezorgen op het PLOT (Marcel Habetslaan 7, 3600 Genk)! De module ‘sport’ komt hier niet voor in aanmerking.